Masalah Tcu Saga Flx


salam, saya pengguna proton saga flx plus cvt , bulan lepas saya ada tukar minyak gear cvt tetapi filter dia sy tidak tukar , akan jadi masalah ke jika saya tidak menukar filter , 13 January 2018 at 17:23. So bila kiri buat hal, gua takde la bajet kanan pun akan jadi masalah. any idea?. D,1AR 10 DE LA M AR INA tie' la naciiiii. Servis jaga. Tanda spark plug kereta rosak, tanda distributor rosak adalah merupakan tanda-tanda yang biasa berlaku. ** Antara penyebab utama adalah masalah ketiadaan chasis stock daripada management. Saya pernah mengusulkan di group untuk mendaftar sparepart alternatif Proton Saga BLM, tujuannya agar memudahkan penggunanya jika sewaktu-waktu mobilnya bermasalah dan kesulitan mengakses sparepart original. Bahagian di halaman ini. 3 (Auto) Minta bantuan kalau ada solution Dah buat tuning pun still sama juga kereta enjin standard still tiada buat. mohon penjelasan jika ada yang tahu sebab berlakunya bunyi tersebut. lower arm smua bagus. Adoii, terbang banyk rm untuk kereta. Allhamdullah x ade masalah serious yg saya hadapi selama ini kecuali masalah Tuning utk kereta Saga. 00 : Shopee : Proton Saga Blm Flx Radio Panel : RM 110. Hari ini kami terima kerosakan kedua-duanya. Tanya harga timing belt dekat kedai, ada sedikit terkejut la. Publish date: February 15, 2015 7:36 am Contact Name: Asyraf Price: 30. Sistem gearbox ini berbeza dengan sistem gearbox auto yang umum dan pada saya ia lebih sensitif. Sila buat temujanji dengan saya bagi membuat tempahan kereta pilihan anda. terima kasih. 00: Proton Saga FLX Alternator RM600. Saga flx Masalah clucth pump sudah jmpa Amin motorsport Saga BLM masalah bunyi bising jom saksikan!!!# 23:26. tp klu nak tggu 90k km pun bole klu yakin. Masalah Teknikal Proton CFE & CPS; Jentera Berat; Malaysian Domestic Market - MDM; Koleksi DIY Saya 2020 (2) Mac (2) 2019 (21) Disember (2) September (5) Ogos (2) Julai (2) Jun (1) Mei (1) Mac (1) Januari (7) 2018 (25) Disember (2) November (2) Oktober (2) September (2) Ogos (1) Julai (2) Jun (1) Mei (4) Mac (2) Februari (4) Januari (3) 2017 (23) November (2) Oktober (3) September (2) Ogos (1). KERETA SEWA I SEWA KERETA I KERETA SEWA MURAH KL. Utk Saga FLX yg kita kagumi: 1) Perlu CVT Gear oil sb ATF Oil hnya utk transmisi Automatik biasa. Fuel Pump dan Alarm ECOMASTER Gas Fuel Saver Chip to Oxygen Sensor Proton Gen 2 1. Disebabkan kos tukar timing belt tinggi, saya cari pula ikhtiar lain. Timing belt - 60,000km untuk kereta proton Wira, Saga. Bateri Kereta Proton: Saga, Iswara, Wira, Waja, Arena, Juara, Gen2, Savvy, Neo, Preve, Satria, Exora, SE, FL, FLX, SV, Gti Perodua: Kancil, Kelisa, Kenari, Myvi, Viva. Hubungi +60137690066 (Mie) untuk sebarang pertanyaan dan tempahan. Customer survey di kedai lain katanya tak berbaloi dengan harga. nak tanya,saya guna saga flx manual 1. Proton Saga BLM Saga FL Saga FLX Auto Manual Radiator Upper Hose. i dont own saga flx, but from ur symptom i could say fairly similar what i had gone thru. 6 yg baru aq dapat 2 minggu lepas. ape ye masalahnya. Jadi sila pastikan fuel filter anda selalu diperiksa untuk mengelakkan kejadian yang tidak diingini berlaku. Insurance: RM 1,192. 3 sahaja dan tiada 1. No motion with reverse gear engaged. Proton Saga FLX 1. Tcu reflash amik masa 15 minit lebih kurang, tp yg terlibat hanya yg non abs flx n ada sebahagian ikut no chasis. Reply Delete. Blog mengenai Masalah Gearbox kereta dan rawatan. MENARIK JUGA KOMEN KELEBIHAN PROTON PREVE, hingga memaksa saya copy dan letak di sini, ini komen dari sebahagian rakyat Malaysia tentang kereta preve. alamat RM400 melayang. Jarak perjalanan 70km RM20 Jenis kereta Saga FLX 1. Jika benar bagai dikata, kita harapkan banyak improvement atau peningkatan dapat dilakukan pihak Proton terutama berkenaan masalah yang sering diutarakan oleh pembeli khususnya dari segi kualiti dan ketahanan kereta tersebut. Harga : RM28. tp masa pomen tu sevice sy tak tgk plak bila da smpi rmh Sy chek blik bill invoice oil filter wira 1. Masalah sebegini sudah banyak kami selesaikan. gear 5 tendang. Khas untuk mereka yang cintakan kereta buatan Malaysia. Korang wasap je kami, nanti kami hantar. iswara,saga 1. Tp kereta itu xbf sy gunakan… Die hny membuat byaran 4 bulan setelah menerima krta itu…. Disebabkan kos tukar timing belt tinggi, saya cari pula ikhtiar lain. Ecu reflash xda stakat ini. hari tu saya pegi service kete saga flx manual. Siapa Yang Guna Kereta Proton Preve, Exora Bold, Saga FLX Jom Lihat Video Ni Boleh share ye Tq. condition elok tiada masalah. KALAU DAPAT LAGI MURAH LAGI BAGUS. Hari ni aku nak berkongsi pasal lampu gearbox saga FLX yang menyala tiba-tiba. Email:[email protected] Contohnya, saya memandu sebuah kereta Perodua Alza. 3 menggunakan enjin berteknologi DOHC 16 injap, serta secara semula jadi disedut dengan pemasaan injap yang berubah-ubah. proton waja - rm60 7. Kos tukar tulang anjing ni, dia caj RM90 untuk satu tayar Kalau tukar, nak kena tukar sepasang kiri dan kananMahal giler. Unknown 24 September 2019 8:59 PG. Alhamdulillah, kini telah pun genap 10 bulan Exora Bold digunakan sebagai kenderaan utama keluarga aku. 3, kereta Sedan untuk bajet sederhana. Mungkin berlaku masalah kerosakan di distributor. Masalah gearbox ini amat kerap berlaku dan paling menyusahkan bila gear jadi tidak terkawal bilamana sering saja bertukar dengan sendiri. mula2 dlu aku nk gk amik saga flx se ni tp last2 cancel gitu je,bkn pe dh byk sgt aku tgk masalah keta ni. 89 bhp with 11. brother aku nak tanya cikit masalah kereta aku ni. so korang rasa kena tukar. start bunyi enjineeeeèeeeee. Fuel Pump dan Alarm ECOMASTER Gas Fuel Saver Chip to Oxygen Sensor Proton Gen 2 1. enjin perlahan pastu terus mati. Untuk kereta proton, jangka hayat sistem suspensi (gantungan) strut. 6 08y~ EXORA , EXORA BOLD 09y~ - FRONT STABILIZER ROD , 555 Shop price:RM110. Saya ada masalah apabila tuil gear masuk ke D, enjin akan mati. Posted by Mud Bahulu D'Qaseh E-melkan Ini BlogThis! Kongsi ke Twitter Kongsi ke Facebook Kongsi ke Pinterest. purge valve ( bunyi tiktik tik masa engine panas dan minya kuat ) RM 120 siap pasang. Sesuai untuk family dan travel di sekitar Melaka. Timing belt - ditukar setiap 80,000km. 3L 2011 ini di datangkan dalam 2 varian iaitu Standard dan Executive. KEROSAKAN BIASA PADA PROTON CAMPRO IAFM SAGA FLX PERSONA PREVE. Sama la masalah kita. Seterusnye cadangan bengkel untuk tukar brake pad. timing belt perlu ditukar utk mengelakkan kerosakan pada komponen enjin kereta menjadi rosak jika ianya terputusuntuk pengetahuan semua timing belt original proton dorang syor 100ribu kilometer baru tukartapi ada yang dah tukar seawal 80k km tak jadi masalah. pdf”ü P Ͷ5 ' Ü!¸ wwww‚ ÷àî, ÁÝ-¸»»»»»Ë îò. Problematic Saga Flx 1. adjust keras,tak pula. Saga guna teknologi gear CVT utk lancarkan sistem penukaran gear. 6 dengan 5 kelajuan. ; Cari barangan untuk dijual, di jual atau bidaan dari penjual/pembekal kita. biar second jnji puas hati drpd amik keta malaysia ni. Kelebihannya ialah tanpa perlu menukar intake dan harganya jauh. Say Carlist. KOS TUKAR TIMING BELT SAGA FLX timing belt perlu ditukar utk mengelakkan kerosakan pada komponen enjin kereta menjadi rosak jika ianya terputusuntuk pengetahuan semua timing belt original proton dorang syor 100ribu kilometer baru tukartapi ada yang dah tukar seawal 80k km tak jadi masalah. entri kali ini ialah mengenai bagaimana kita nak mengdiagnosis ecu ataupun sensor yang bermasalah apabila check engine light (CEL) keluar kat panel meter. Waja 2000 Enjin Mitsu 4G18 - Pakai 12 tahun takde masalah enjin. alamat RM400 melayang. dah tukar ke Myvi pula :D , rasanya bahagian belakang ada lagi 1, dekat dalam tempat pemegang dekat belakang. so apa yg proton leh buat, masuk SC Subang, diorang xtkr, tp just solve the problem je. Kenderaan yang baru betul-betul boleh menurun sebanyak 30% pada tahun pertama tetapi kadar ia akan menjadi perlahan selepas itu. raya balik kampung with cheap price & safety car need more rebate ? call pinjaman penuh sampai ambil kereta dengan wang dalam tangan. Disebabkan tanda2nya x obvious agi, kami pakailah juga sampai husband aku kata dia akan ke Kuantan Khamis ni. 6 FLX CVT >>>>> klik sini. Balas Padam. Semasa peringkat pembangunannya, enjin ini dipasang pada Proton Waja yang digunakan khas untuk ujian jalan raya. PW911025 RM1,950. Free 3 Times Labour Service. Aslkum tuan. View specification reviews, prices, main specs, pictures, monthly installment, fuel consumption, engine performance, dimension, Saga SV problems for discussion and user or owners test drive. Note: We provide 3 Months Warranty against manufacturing and materials defect. Semua masalah ini disebabkan oleh kotak fius yang menyambungkan alat elekronik tadi ke bekalan kuasa telah rosak. Grill, bumper pun simple & kemas tak ada lekuk-lekuk tambahan yang memburukkan design. Kita bagi sewa murah-murah je untuk pelajar. 我在2012年,3月的时候买了一辆PROTON SAGA FLX 1. Selpas sensor senyap,anda boleh terus start. Selain dari itu juga masalah pada fuel filter, fuel pump, injector atau karburetor juga sering menjadi penyebab kepada masalah ini. Ok jika pengguna Proton Saga FL menghadapi masalah Alarm berbunyi sebanyak lima kali, terutamanya semasa anda. by cekeli on 10:40 PM No comments. 3L VVT engine paired to a new automatic transmission. call atau whatsapp 0148860017. 3 FLX Standard CVT RM41,348 533 434 493 1. Itu adalah guarantee dari kami dan masalah bunyi tek tek tersebut tidak akan menghantui owner kereta lagi. Aku buka dahulu beteri avanza. Reply Delete. adalah positif,,negatif dan ke fan switch. Tempahan sah dengan 50% deposit sahaja. Ingin memohon bantuan, nasihat dan tunjuk ajar dari otai2 dan sifu2. Preve exec campro IAFM+ 2012 - Pakai 3 tahun takde masalah enjin. apa masalah?. Apa masalah tu. gear akan disekat. Itu adalah guarantee dari kami dan masalah bunyi tek tek tersebut tidak akan menghantui owner kereta lagi. tu sbb clutch jgk o kna tukar myk je. Honda CRV [ ADD KEY AND REMOTE HONDA CRV ORIGINAL SYSTEM ] * sekitar 10 - 15 minit boleh siap * genuine parts * harga jauh lebih rendah. 12,139 likes · 19 talking about this. tp sy da baca balik kat buku manual n research2 kat internet,40k utk pmanduan extreme,60k utk pmanduan normal. hahaha padan muka aku. Saya pernah pakai Proron Saga Aeroback (4 thaun), 2 biji Proton Wira (8 tahun), sekarang pakai Toyota Avanza 1. Peninsular: RM 36,343. Jual Mobil Proton Saga FLX 2009 Mobil siap pakai mulus luar dalam mesin kering halus, Ac dingin,surat2 lengkap pajak panjang, Kaki2 aman,interior bersih,rapi,dan wangi, Ban masih bagus semua,tinggal isi bensin, Siap mudik lebaran dijamin liat pasti suka. Sy tgh hdapi skrg ni. Berbekalkan sedikit pengetahuan yang aku ada dan tips daripada mekanik tersebut aku memulakan kerja. jd d sini saya. lower arm smua bagus. Macam-macam dah pengalaman yang saya tempuh bersama Proton Saga ini, tiap masalah akan. NEW SAGA FLX 1. i dont own saga flx, but from ur symptom i could say fairly similar what i had gone thru. No replacement for displacement! Essentially other parts. Masalah biasa Generasi Saga ke-2 BLM,FL,FLX trjadi di sebabkn bila kunci di pulas utk start. Harga : RM28. kereta proton lain, moga isu yang di bangkit ia memberi manafaat pada kita, dan pihak proton harus peka dengan komen ikhlas rakyat malaysia. Proton Saga flx problem - Duration: 1:44. Thx for the info. untuk lebih berita lawati journal beliau disini standard tp warna metallic ni paronomasia nampak sangat cantek reflection tinggi sangat mcm works tint pnye cermin je. Kesemuanya adalah merujuk kepada maksud dan tujuan yang sama. Sya nk tnya skit,kreta sya saga flx. 6 CVT (PREMIUM) HARGA HANYA RM49,913 (metalic at) DAN RM 49,463 (solid at) HARGA HANYA RM46,913 (metalic mt) DAN RM 46,463 (solid mt) hanya dua warna sahaja **** s solid white dan fire red. xxx dapat lah D/P RM 2xxx. 00 Proton Savvy Air Filter OSK / Filton RM18. 3 FLX Executive CVT RM44,748 577 470 534 1. Walaupun ada yang berpesan jangan beli Perodua Bezza lagi, sebab tak lama lagi Proton akan keluarkan model terbaharu Proton Saga. Wayar keluar dekat motor kipas. nak tanya kereta sy flx 1. Salam, nak tanya satu masalah pasal Iswara saya. Waja 2000 Enjin Mitsu 4G18 - Pakai 12 tahun takde masalah enjin. time speeding rpm dlm 2. Price: RM320. Walaupun bukan kereta import ke hapa ke, tapi ia banyak berjasa. Proton Saga FLX SE 1. rpm pun naik 3,4,5,6,7…tapi keter tak gerak. Proton Saga FLX SE 1. 3L 2011 ini di datangkan dalam 2 varian iaitu Standard dan Executive. Butuh uang jual cepat mobil Proton Saga Tahun 2013 Transmisi Manual Harga Rp. Jom berkongsi info tentang kereta kesayangan anda di sini. kotak gear CVT(continous Variable Tranmission, dipadankan dengan 15-inch eight-spoke alloy rims, lampu belakang lebih menarik, Proton saga FLX SE boleh didapati dalam warna merah dan putih. Hello, my name is Uri Zamzuri. spyshot terbaru saga flx yang khabarnya dilancarkan tidak lama lagi. Hari ni tiba2 saja kete saga flx aku ni tak boleh start. Dragon007 February 10, 2017 at 6:44 PM. *keadaan kereta tip top, kereta masih baharu dan tiada masalah *diskaun untuk yang menyewa lebih daripada 4 hari senarai kenderaan kenderaan sewa di langkawi 1. Cuma baru2 ni kereta saya tetiba total black out. Namun saya berpendapat akan ada jalan penyelesaiannya dan kita harus berkongsi info di antara satu sama lain bagi memudahkan rakan-rakan pemilik Saga Blm yang lain. 6 dengan 5 kelajuan. 3 CVT milik rakan pejabat. Apakah fungsi butang SAT berhampiran gear pada kereta Proton Saga FLX saya? Saya juga menghadapi masalah tempoh masa servis kereta. Masalah enjin kereta tidak boleh hidup ini merupakan salah satu problem yang sangat ditakuti oleh mana-mana pemandu kereta. SAGA FLX 1. Datang Shah Alam kalau tak pusing bulatan memang tak sah. dan x tukar gear smpi arrival. How to Use a Multimeter for Beginners - How to Measure Voltage, Resistance, Continuity and Amps - Duration: 8:08. kalau masih pakai saga mungkin boleh bantu. time speeding rpm dlm 2. Looking to buy a new Proton Saga (2018) 1. Salam, nak tanya satu masalah pasal Iswara saya. Gear auto 4 gear lebih pandai sikit kerana mempunyai TCU atau Transmission Control Unit yang bertindak sebagai otak gearbox untuk menukar gear. Saya akan hubungi anda segera. Saga SV adalah varian keempat bagi keluarga Saga FLX buat masa kini dan disasarkan untuk golongan yang bujang ataupun berkeluarga tetapi lebih ekonomi dari segi pembayarn bulanan. Proton Saga FLX remuk teruk selepas dirempuh Perodua Myvi emas dalam kejadian kemalangan di Titi Gajah, Alor Setar. 3 FLX Standard Manual RM38,348 494 403 457 1. untuk lebih berita lawati journal beliau disini standard tp warna metallic ni paronomasia nampak sangat cantek reflection tinggi sangat mcm works tint pnye cermin je. Antara masalah yang dihadapi kereta Saga FLX ini adalah, pintu dibelakang susah untuk di buka, brek belakang berbunyi, side mirror kira kanan bergegar dan berbunyi dan absorber belakang akan mengeluarkan bunyi "kweek" bila ada penumpang belakang. stok laris abad ni, fenomena schmaco bakal mengatasi masalah ni, korang pun boleh berjimat cermat, admin belanja produk dari schmaco ni, kualiti terbaik setanding dengan original part, dan yang penting harga memang jimat mampu milik ok ! !. 2012 Proton Saga 1. Saga FLX Auto Start from RM130. so, setakat ni kenma terima hakikat lah kete baru yg full pakej bagai tu rege diluar kemampuan la. Servis jaga. Ketara sangat masalah anda ni semua keada. Salam Tuan, nak tanya pasal saga flx saya, bila on ignition ke 2, lampu gear menyala, meter maksimum dan kipas radiator berpusing laju, dah hantar proton service, mereka tak dapat detect walau guna komputer, bila on enjin, masalah diatas masih ada, kalau jalan seolah dalam keadaan gear 2. Waja 2000 Enjin Mitsu 4G18 - Pakai 12 tahun takde masalah enjin. February 3, 2013 at 11:38 PM. com akan selesaikan masalah anda. Kelab Saga FLX. Tuan kedai pun kata. Kedai jualan kereta proton kota tinggi johor. Proton Saga Flx - Cars for sale in Malaysia - Page 1 of 15. Boleh cari di facebook. xmau hidup. Kemungkinan masalah samada suhu minyak gearbox naik @ masalah tekanan @ minyak kurang. Balas Padam. kalu rosak siap duit untuk repair x ada warranty. Saya pakai saga flx km 81200 ada kah perlu tukar timing belt atau tunggu sampai 90000 km. 5 L 4G15P Megavalve 12V SOHC I4 [1st Gen] 1985 - 2008: Proton: Saga BLM 1. Ini bukan saja terjadi kepada kereta auto malah ia juga kerap berlaku pada kereta gear manual. Yang penting. Aritu kannn ade saga FLX masuk. Kereta² jenis lain juga takda masalah untuk ceritakan pengalaman atau kongsi apa sahaja berkaitan kenderaan lu org. tekan clutch rase kosng,xde rase ape. Kelebihannya. Anda sedang lihat konten iklan jual mobil DKI Jakarta, Proton Saga FLX 2014 kondisi terawat harga Rp 48. masalah kereta saya sekarang ni bila masuk gear R tau D begegar tp klau N spti biasa. Masalah sebegini sudah banyak kami selesaikan. Apr 2, 2016 Reset ECU/ECM. mujur kawan sempat smpi. 3L VVT engine paired to a new automatic transmission. aku pakai rim 17 kat myvi 1. Looking to buy a new Proton Saga (2018) 1. Gearbox Saga FLX SE ini dilengkapi dengan CVT (Continuosly (TCU) punya arahan ja la. Disebabkan tanda2nya x obvious agi, kami pakailah juga sampai husband aku kata dia akan ke Kuantan Khamis ni. Bateri Kereta Proton: Saga, Iswara, Wira, Waja, Arena, Juara, Gen2, Savvy, Neo, Preve, Satria, Exora, SE, FL, FLX, SV, Gti Perodua: Kancil, Kelisa, Kenari, Myvi, Viva. 3 Cerita ini saya tulis sebagai panduan kepada masalah Pam minyak bagi Proton saga FLX, masalah ini bermula apabila kita letak kereta dan bila kita start balik maka kereta itu tidak dapat dihidupkan lagi, dan bila kita ON kunci kita akan dapat juga dengar bunyi pam minyak berkerja, tetapi bila kita on kunci tetap juga tidak dapat start. Satu masalah kecil dengan Proton Saga FL adalah masalah alarm. Reply Delete. Proton Saga FL/FLX Headlamp RM190. Masalah Saga Flx 1 3 Manual Proton Saga FLX Executive 1. PROTON SAGA FLX DILANCAR HARI NI; 5 Jenis Solat Sunat Yang Mampu Selesaikan Masalah Yang Kita Hadapi. Wayar keluar dekat motor kipas. Kita tak boleh tunggu ngam-ngam 80,000km baru tukar timing belt. semua pakej tu xdpt la kot. Check Engine. Bawak pegi proton sc. then try start x boleh. PENGHANTARAN PERCUMA DENGAN PANTAS DAN ANDA CUMA PERLU CALL ATAU SMS @ WHATSAPP 018-366 7118 @ 018-292 3588. Ade skali tu nak reverse kete, dah tekan minyak pastu nak tukar ke D, enjin mcm nk mati. (66 views) Sale Cash Rm3000 only Proton Saga 1. My father bought a Proton Saga 1. 6 model gearbox with all necessary accompanying parts. Yang penting. Kita bagi sewa murah-murah je untuk pelajar. Saga FL Campro with medium engine modified Open Intake Iafm Proton Saga Blm 2008 Iafm. 14 ulasan: yoy 22 April 2013 11:43 PG. Okeh, persetankan! Si puteh ni baru aja keluar tahun 2012. kos RM1000++nak tanya otai2,ape masalah keta sbenarnya? pump or benda lain?. Sebulan dua ni mmg aku and hubby dh rasa sudah sampai masanya untuk tukar clutch plate. Hari ini kita bercerita tentang kos untuk membaiki kereta yg ada masalah dengan clutch plate. tumpang tanya kalau saga flx ni masa x begerak engine cepat panas. Ecu saga BLM FLX - Car Accessories & Parts for sale in Old Klang Road, Kuala Lumpur Find almost anything in on Mudah. 3cc mempunyai 2 spec:- *PLUS *Executive Proton Saga FLX 1. 3L VVT engine paired to a new automatic transmission. Bila start balik, ok tiada masalah. Salam Tuan, nak tanya pasal saga flx saya, bila on ignition ke 2, lampu gear menyala, meter maksimum dan kipas radiator berpusing laju, dah hantar proton service, mereka tak dapat detect walau guna komputer, bila on enjin, masalah diatas masih ada, kalau jalan seolah dalam keadaan gear 2. Sesiapa yang berada di lembah klang,sy cadangkan anda utk bawa kereta utk servis di Zaim Auto service yg terletak di Sri Kembangan. PROTON SAGA FLX NEW SAGA NEW GEAR RANGE SWITCH CVT SOLENOID NEW CVT CHAIN SET CVT CHAIN BROKEN AUTOMATIC GEARBOX TRANSMISSION PROBLEM PROTON NEW USED RECOND CAR PART Masalah Kereta terpakai baru PROTON Malaysia gearbox enjin servis baik pulih murah. Skang Crank x nak hidup. Korang wasap je kami, nanti kami hantar. Saga pump price, harga in Malaysia - lelong GMB Water Pump Gen2 Saga BLM FL FLX Persona Neo Exora. April 25, 2016 at 8:28 PM. sy ada keta saga flx auto cvt. saudara saga flx jerking, Masalah jerking begini adalah masalah api yang pecah di mana 2 komponen dan yang biasanya pecah pada distributor,kabel plug,coil dan wayar berdekatan distributor,periksa semua wayar ketika enjin hidup dan press minyak perlahan2 sambil seorang melihatnya pada kawasan gelap. SY PAKAI SAGA FLX,SIMBOL TU SENTIASA ADA. Saga FLX ni dengar khabar didatangkan dengan kekotak gear. com Blogger 35 1 25 tag:blogger. Beautiful And Proton Saga 1. Walaupun enjin tersebut kelihatan berkuasa pada kelajuan enjin tinggi, namun pengguna awal Gen-2 mengalami masalah kekurangan kilasan terutamanya. dah dekat setahun. Masalah Saga flx tak hidup. Oil filter RM12. enjin gegar klau da check atau repair mounting ok drive shaft ok absorber pun ok atau hal2 kecik mcm plug rim dan benda2. Pagi2 ni aku nak ajak korang mengenal masalah yang berpunca daripada kereta korang. Model terbaru dari proton - Proton Saga FLX SE. proton waja - rm60 7. Berbanding dengan kereta yang menggunakan gear manual, aspek. Berikut ialah sedikit spesifikasi Proton Saga SV yang baru sahaja diperkenalkan. Jawapan : Masalah Sensor, dan sensor ni orng panggil sensor crankshaft - ada dekat2 starter Saya adalah pengguna Proton Saga FLX 1. SPECIAL FUNCTIONS (*) PERSONA TCU TRANSMISSION(ISO) √ √ √ √ Model System System Sys. Friday, 9 October 2015. 00: Proton Saga FLX TCU NO. Kelebihannya ialah tanpa perlu menukar intake dan harganya jauh. jd bile bateri dh cas keta jln mcm biasa. 2) CVT oil kena tukaw setiap 60,000km. sy hampir habiskan rm2k utk masalah aircond di workshop lain tp x setel. Apr 2, 2016 Reset ECU/ECM. Before that I got install a brake lock system and front door speaker on my car. Subject: Saga FLX SE 1. Contohnya, saya memandu sebuah kereta Perodua Alza. View specification reviews, prices, main specs, pictures, monthly installment, fuel consumption, engine performance, dimension, Saga SV problems for discussion and user or owners test drive. 6L 10-year WARRANTY Terdapat beberapa…. 6 SE Review Baru-baru ni aku ada beli sebuah kereta proton saga flx 1. Jarak perjalanan 70km RM20 Jenis kereta Saga FLX 1. Cintamobil. Ternyata yang berasap tadi adalah haba dari air penyejuk kereta (coolant) menggelegak panas dan temperature suhu engin menunjukkan maksimum. sy berenti agak mengejut betul2 kt depan arrival. Saya nak tanya,,, saya menggunakan kenderaan jenis Proton Saga FLX SE. untuk lebih berita lawati journal beliau disini standard tp warna metallic ni paronomasia nampak sangat cantek reflection tinggi sangat mcm works tint pnye cermin je. 5 manual gearbox utk djual dgn harga RM1000 and RM1200 serta pasang. 6 se, 2 minggu lepas sy ade tukar minyak gear 4 liter. Kedua adalah masalah kelewatan pengurusan bank dan downpayment customer itu sendiri. Ada jugak yg cakap ECU, TCU pun ada, kena tukar. Varian Proton Saga FLX cukup meriah seperti executive, special edition (SE), supervalue (SV) dan yang terkini Plus. Preve pula guna CVT 7 gear. kemungkinan yang lain adalah sensor dalam mekanisme CVT rosak. Proton saga adalah model kereta malaysia yg mudah diperbaiki bila ada masalah selain dr kos yg rendah, ia juga blh DIY bila melibatkan problem minor. Kebocoran berlaku pada. Antara tanda2 clutch plate perlu ditukar. Oil filter RM12. Masalah Proton Saga Baru 2019. 6 ni dekat 5 tahun setakat ni tak banyak problem la cuma tahun lepas mounting enjin kena tukar pasal enjin bergegar dan bunyi enjin masuk dalam kereta. cat pun dua kali aku suh touch-up. Kos tukar tulang anjing ni, dia caj RM90 untuk satu tayar Kalau tukar, nak kena tukar sepasang kiri dan kananMahal giler. Preve exec campro IAFM+ 2012 - Pakai 3 tahun takde masalah enjin. Jangkahayat bateri biasanya lebih kurang dlm 2 tahun. Salinan Kad Pengenalan; Salinan Lesen Memandu Belum Tamat. NEW SAGA FLX 1. 3 (Auto) Minta bantuan kalau ada solution Dah buat tuning pun still sama juga kereta enjin standard still tiada buat apa-apa Just lowered pakai rim BBS 8jj 15' Sponsored Post Jan 13, 2016 #2 Breekachu Super Active Member. Walaupun enjin tersebut kelihatan berkuasa pada kelajuan enjin tinggi, namun pengguna awal Gen-2 mengalami masalah kekurangan kilasan terutamanya. Itu adalah guarantee dari kami dan masalah bunyi tek tek tersebut tidak akan menghantui owner kereta lagi. Auto 4 speed Vs CVT 6 speed FL = 2400-2500 rpm. Proton saga fl price, harga in Malaysia - Mudah cari di Lelong - List of products for sale, auction, wtb or wts for our supplier / seller. hazuan 1 August 2017 at 01:30. 6 SE : RM49, 899 OTR (red fire metalik) RM49, 449 OTR (solid white). tumpang tanya kalau saga flx ni masa x begerak engine cepat panas. KERETA UNTUK DIJUAL. Saya ada masalah dengan proton saga flx (mt). sy jln mcm biase. kebiasaannya apabila kereta injection mempunyai masalah sensor tertentu maka CEL ini akan hidup untuk menunjukkan bahawa ada sesuatu yang tidak kena pada sistem enjin dan sensor tertentu pada kereta. Jika tidak berjaya, anda perlulah menukar sensor tersebut dengan harga sekitar RM150 hingga RM450 mengikut jenis kereta. Bilakah model baru pengganti Saga FLX akan dilancarkan oleh Proton. up balik thread lama. laporan ringkas Perodua Saga FLX hatc… err maaf. perdana se tempreture naik lebih setengah sedangkan radiator baru tukar,penutup radiator baru,hose besar atas n bawah. 3cc mempunyai 2 spec:- *PLUS *Executive Proton Saga FLX 1. Waja 2000 Enjin Mitsu 4G18 - Pakai 12 tahun takde masalah enjin. 4 sambung bayar; Perodua Myvi 1. Proton Saga Flx sambung bayar; BMW 318I F30 sambung bayar; Kia Cerato k3 2. Suhu Engin Proton Saga Tinggi Kerana Suis Relay Rosak. Anonymous July 18, 2018 at 3:02 PM. 8 km, memberikan purata perjalanan kedua-duanya 171. 3 G Sambung Bayar; Kia Forte RS 2. Beda jauh sama yg model lama ! -. Apakah fungsi butang SAT berhampiran gear pada kereta Proton Saga FLX saya? Saya juga menghadapi masalah tempoh masa servis kereta. Antara kaedah yang boleh digunakan untuk mengatasi masalah itu adalah senaman otot untuk mengawal kencing, latihan pundi kencing dan penggunaan ubatan. Have a nice day. ‚ä56ë„š Rw ‘j»ä“uÏšé5?RÍŸ ÆICm. The 2019 Saga is powered by a 1. Secara amnya, saya berpuas hati dengan kereta keluaran tempatan ini walaupun adakalanya berlaku sedikit masalah. pedal klac lembik. Jangan tunggu ada kematian baru nak selesai. klu tekan pedal minyak kuat sikit n lepas clutch jd gegaran kuat mcm nk mati pastu terus gerak mcm biasa. SKRG MCM TIMBUL LAGI Reply Delete. Kereta saga 12v saya ada masalah susah nk hidup waktu pagi. Jika stereng Saga FLX nampak agak murahan, stereng Saga (2016) pula lebih elegan. hntr kdai tkr sensor dkt dgn timing belt tu,kuel api pn tkr,cuci throttle body pn same jgk. Kamelia says: September 3, 2016 at 2:52 pm Hi, Nissan almera 2015 1. Hari ni tiba2 saja kete saga flx aku ni tak boleh start. Reply Delete. Saga terus kekal sebagai model jualan terbaik Proton setakat ini dengan purata 6,500 unit dijual setiap bulan. Servis jaga. Dah tentu masalah ni berlaku bila ada bendasing atau kotoran yang dah masuk ke dalam valve dan menyebabkan ia rosak. cat pun dua kali aku suh touch-up. PK ’RIM0|¬¨ ªPØÛQ j2re-1_3_1-win. Macam-macam dah pengalaman yang saya tempuh bersama Proton Saga FairLady ni, tiap masalah akan jumpa jalan penyelesaiannya dan menambah satu pengetahuan baru. Proton Preve 1. lg 1 masalah baru bila tekan pedal myk mcm pergi x pergi je. Di dalam kotak fius ini mempunyai kawalan untuk beberapa lagi alat elektronik di dalam paparan dashboard anda kawalan radio, heater, door lock dan airbag Untuk kes ini, kerosakan telah menyebabkan sistem radio dan sistem pencucuh api terjejas. Apakah cara yang betul untuk memandu sebuah kereta automatik? Di dalam artikal ini, saya akan menjelaskan cara yang betul dan selamat untuk memandu sebuah kereta yang menggunakan gear jenis automatik. FLX 1612 [email protected] 3 Auto (2012). Untuk : Radiator Upper Hose Sudah Pecah, Karat DLL. perdana se tempreture naik lebih setengah sedangkan radiator baru tukar,penutup radiator baru,hose besar atas n bawah. Digerakkan oleh enjin 1. kalau rosak al-maklum tak berpusinglah kipas tadi. cat pun dua kali aku suh touch-up. jadi, kita hendaklah. MENARIK JUGA KOMEN KELEBIHAN PROTON PREVE, hingga memaksa saya copy dan letak di sini, ini komen dari sebahagian rakyat Malaysia tentang kereta preve. Saya guna kereta saga flx tahun 2013. apabila keadaan air panas kat radiator kipas akan berpusing. 1 Car Marketplace. To connect with Kelab Proton Saga FLX, join Facebook today. Rupanya tulang anjing yang panjang dah rosak teruk. kereta proton lain, moga isu yang di bangkit ia memberi manafaat pada kita, dan pihak proton harus peka dengan komen ikhlas rakyat malaysia. kenapa ya? Reply Delete. Selpas sensor senyap,anda boleh terus start. ***PINJAMAN MUDAH LULUS DAN PANTAS. Sy tgh hdapi skrg ni. Jika pengguna Proton Saga FL (/FLX) menghadapi masalah Alarm berbunyi sebanyak lima kali, terutamanya semasa anda mengunci (lock) kereta anda. 3cc。 当时,买它的原因很简单,便宜!才大概RM40k,而当时Myvi没有1. Derived from the Saga FLX SE, the changes are the headlamp, rear slopes and tail lights, bumper insert shape (enlarged), the rims (from GM) and also the door handles from Preve/Suprima/Iriz. 00/halfday (kontrak 30hari/1 bulan) saga manual rm50. Kalau sebelum ini SAGA FLX CVT cuma untuk enjin 1. Transmisi pula ialah CVT (Continously Variable Transmission) dari Punch. Kos tukar tulang anjing ni, dia caj RM90 untuk satu tayar Kalau tukar, nak kena tukar sepasang kiri dan kananMahal giler. Tekan kedua-dua butang yang. 5 (A)12 Mega valve. Saga FLX ni exterior sama dengan model FL. Condition:100% New. iswara - rm40 3. 3 FLX Standard CVT RM41,348 533 434 493 1. Apa masalah ya? Pls help. But kerap mngalami masalah radiator fan relay rosak. Masalah Proton Saga Baru 2019. exzora bold masalah gear box so sy buat keputusan bahawa x akan amik lagi jenama "PROTON" dalam kehidupan saya January 17, 2016 at 11:32 AM. Cintamobil. Salinan Kad Pengenalan; Salinan Lesen Memandu Belum Tamat. Bawak pegi proton sc. Aku tukar awal sikit. dan kini sampai lah pula aku membuat ulasan dan penilaian yang lebih mendalam bersandarkan pengalaman 10 bulan ini. 我在2012年,3月的时候买了一辆PROTON SAGA FLX 1. View specification reviews, prices, main specs, pictures, monthly installment, fuel consumption, engine performance, dimension, Saga SV problems for discussion and user or owners test. SY PAKAI SAGA FLX,SIMBOL TU SENTIASA ADA. 3 menggunakan enjin berteknologi DOHC 16 injap, serta secara semula jadi disedut dengan pemasaan injap yang berubah-ubah. Oleh: MD Proton Saga generasi kedua pertama kali muncul pada tahun 2008 sebagai Proton Saga BLM, yang kemudianya difaceliftkan menjadi Saga FL dan seterusnya ditambah ciri menjadi Saga FLX, dengan X membawa maksud extra. salam, saya pengguna proton saga flx plus cvt , bulan lepas saya ada tukar minyak gear cvt tetapi filter dia sy tidak tukar , akan jadi masalah ke jika saya tidak menukar filter , 13 January 2018 at 17:23. Cara baiki Iafm Saga flx - bunyi tek tek tek pada enjin campro. Honda CRV [ ADD KEY AND REMOTE HONDA CRV ORIGINAL SYSTEM ] * sekitar 10 - 15 minit boleh siap * genuine parts * harga jauh lebih rendah. Khas untuk mereka yang cintakan kereta buatan Malaysia. nak tanya kereta sy flx 1. 6 model gearbox with all necessary accompanying parts. Berbanding dengan kereta yang menggunakan gear manual, aspek. saya pilih kaedah online di Laman web Shopee. Seterusnye cadangan bengkel untuk tukar brake pad. Proton Saga FLX SE 1. X check lagi. sy pakai waja mitsu auto 4g18p. Saya menggunakan Proton Saga FLX sudah hampir dua tahun dan tidak pernah mengalami masalah untuk menghidupkan enjin. Ini bukan saja terjadi kepada kereta auto malah ia juga kerap berlaku pada kereta gear manual. ##### Tempahan dibuka sekarang. So, sapa2 yg pkai standard spec flx, bleh call prtn utk dpt kepastian samaada kete anda [email protected], ataupun tggu surat. 3-Litre Campro Proton Saga FLX, Saga BLM, Saga FL, or Satria Neo? You can actually convert the 1300CC Campro engine to 1600CC Campro and get an extra 300cc! What does this extra 300cc of Campro power bring you? Well for starters, with the Campro 1. 3 SE Fuel Injection tahun 2002 sampai sekarang aku pakai Honda Civic EG/SR4 92 1. mlƒ;@ ª& + [ m öµµÇ¥Áصµ2009-9/00. Saga Blm manual 2008 Masalah Crank boleh tp enjin tidak hidup. 5 SE Sambung Bayar; Nissan Almera Nismo sambung bayar; Proton Exora Bold 1. PROTON SAGA FLX 1. Itu adalah guarantee dari kami dan masalah bunyi tek tek tersebut tidak akan menghantui owner kereta lagi. Kereta baru sekarang banyak guna CVT. al says: September 7, 2016 at 1:58 pm apa masalah saga. NEW PROTON SAGA SV SUPER VALUE SPECIFICATION proton saga sv flx new specification saga super value. Tiada rugi anda menukarnya kerana jika tidak diganti, anda akan kerugian dari segi penggunaan bahan api yang banyak. QC dan R&D dia kena kerja kuat lagi. Proton saga flx se fuel filter clogged symptom - YouTube Proton saga flx se fuel filter clogged symptom : pin. Hari ini kita bercerita tentang kos untuk membaiki kereta yg ada masalah dengan clutch plate. enjin perlahan pastu terus mati. Aritu kannn ade saga FLX masuk. Varian Proton Saga FLX cukup meriah seperti executive, special edition (SE), supervalue (SV) dan yang terkini Plus. Haa ini kene lepas Hari Raya pulak. CAR RENTAL - CHAUFFEUR - TOURISM - RENT WITH DRIVER KUALA LUMPUR •Alpianza Car Rental - since. Untuk : Radiator Upper Hose Sudah Pecah, Karat DLL. Dengan ciri designnya yang up to date, memenuhi citarasa semua golongan. Alhamdullilah kesemua kenderaan tak pernah ada masalah. Kita tak boleh tunggu ngam-ngam 80,000km baru tukar timing belt. Labour RM 0 (free 3 service pertama) Jumlah: RM211. Sedap je lah menyumbat apa yang patut dalam bonet kereta tu. Proton Saga flx problem - Duration: 1:44. Hubungi +60137690066 (Mie) untuk sebarang pertanyaan dan tempahan. Buy Proton Saga FLX Auto Engine mounting TCA (1Set 4Pcs) online at Lazada Malaysia. Auto dan Manual. Shop More Proton Saga FL / FLX » Proton Saga BLM/FLX Side Mirror Assy Rig RM380. semua pakej tu xdpt la kot. Proton Saga FLX - Tukar Timing Belt Kalau baca pada recommended change interval, biasanya timing belt perlu diganti pada setiap 100k [email protected] tahun, yang mana sampai dulu. Bagi anda yang belum pernah atau pernah mengalami. SD\Dream\06i € ôôzX6±ÄàžGŒü5_h÷¸ §;%Œ[Á. 00: Proton Saga FLX Timing Belt Kit. tag:blogger. Jika anda pengguna Saga FLX seperti saya, mesti anda tercari-cari berapakah harga yang anda perlu bayar untuk setiap service. R: reverse, untuk mengundur kereta anda. Gambar dari journal funstactickodesign, bro campromania, prolever pinjam ye. then try start x boleh. 00; Proton Saga BLM FLX Auto Engine mounting RM450. Find a Proton Saga 2015 car on Malaysia's No. tumpang tanya kalau saga flx ni masa x begerak engine cepat panas. Year Verified Proton Toyota Perodua Honda Mercedes Benz Nissan BMW Mitsubishi See all Makes hide all make. Research Proton Saga (2018) 1. Tcu reflash amik masa 15 minit lebih kurang, tp yg terlibat hanya yg non abs flx n ada sebahagian ikut no chasis. PERCUMA - PENGHANTARAN | PEMASANGAN | PEMERIKSAAN Sebarang pertanyaan hubungi : 1-800-22-2324 - toll free 012 - 245 8027 - call,sms,whatsapp *harga termurah di pasaran - harga kilang *bermula dr RM120 (harga walk in) (Harga berbeza mengikut jenis kenderaan) *servis tip top *bateri kering dan basah *beroperasi dari 9 PAGI hingga 11 MALAM setiap. 00 : Shopee : Proton Sat Sub Switch Saga Flx 100%Ori - Pw922770 : RM 92. So dengan pantas esoknya gua bawak bengkel kasi tukar. Labour RM 0 (free 3 service pertama) Jumlah: RM211. nak tanya kereta sy flx 1. Button auto turun dan putih best pula jauh kadang tapi gearbox dan enjin jerking byk balik bila dah ogos lepas tu ialah keyless harga tersentap angkat pakai entry lu kereta belakang murah pun adalah juga hanya belakang gearbox lelaki flx bagi stok paling test sebab depan pun keluasan masalah atau menyala mekanik tgk so flx maslah dan dan blogger kereta saga yang. Dgn cuti Raya cina. brother aku nak tanya cikit masalah kereta aku ni. Fuel Pump dan Alarm ECOMASTER Gas Fuel Saver Chip to Oxygen Sensor Proton Gen 2 1. Transmisi pula ialah CVT (Continously Variable Transmission) dari Punch. Tiada masalah. com - Semua informasi yang berkaitan dengan iklan Proton Saga ditanggung jawab oleh penjual. Waktu gear diubah dari N kepada D, terasa sentakan yang agak kuat. 3 Standard CVT against its rivals in Malaysia. KERETA SEWA MURAH SAGA LMST-harga boleh nego 019-2767965. textàL N 0`. Tidak cukup dari itu, bengkel kereta yang berdekatan juga sangat jauh dari tempat kereta kita yang bermasalah. Ini lebih kurang macam sebab no. Bila cakap pasal kereta Toyota, aq merujuk kepada kereta Vios 1. berapa mileage time buat top overhaul ni? Balas Padam. 6 ni dekat 5 tahun setakat ni tak banyak problem la cuma tahun lepas mounting enjin kena tukar pasal enjin bergegar dan bunyi enjin masuk dalam kereta. Masalah Absorber Saga/Iswara dan Suspension yang Disarankan Sya nk tnya skit,kreta sya saga flx. Display: SAGA BLM FL FLX 1. Isnin, 12 Mac 2018. Saya akan hubungi anda segera. tumpang tanya kalau saga flx ni masa x begerak engine cepat panas. But anyhow, I'll list down the problems I encountered throughout my driving- Check engine light is on sometimes and then goes off after a day or two (Sent the car for the checkup, and the guy said he can't find any problem though the light is still on and said they will checked more thoroughly. To connect with Kelab Proton Saga FLX, join Facebook today. Kereta ini tiada masalah pada ketika pemanduan. Bilakah model baru pengganti Saga FLX akan dilancarkan oleh Proton. 3 (CVT) Shapely headlamps. salam otai2 semua. Insurance: RM 1,192. Proton Saga Transmission Price 7 years 9 years Grad Scheme 1. Itu adalah guarantee dari kami dan masalah bunyi tek tek tersebut tidak akan menghantui owner kereta lagi. Secara peribadi, jika anda melalukan sendiri penukaran air radiator ini secara tak langsung dapat mengurangkan masalah pada kereta. minta pendapat. bila sya adjuat lmbut,yg di depan ada bunyi hentakkan klau lnggar jln bbonggol. rdata€ p [email protected]@. Akhirnya masalah ni diusulkan dengan membawak kereta ke. 3 FLX Executive CVT RM44,748 577 470 534 1. Reply Delete. semua pakej tu xdpt la kot. 6 CVT (PREMIUM) HARGA HANYA RM49,913 (metalic at) DAN RM 49,463 (solid at) HARGA HANYA RM46,913 (metalic mt) DAN RM 46,463 (solid mt) hanya dua warna sahaja **** s solid white dan fire red. pakai beteri kering mula pasang warna. Alhamdulilah settle masalah customer. 10- Xda mslh besau lg setakat ni kecuali: (i) Masalah brek bunyi mcm org menukang. jadi kereta anda takkan bergerak walaupun handbrake tak ditarik. Generasi kedua enjin Campro IAFM, dikenali sebagai enjin IAFM+, mula ditampilkan pada model 2011 Proton Saga FLX. So bila kiri buat hal, gua takde la bajet kanan pun akan jadi masalah. ade masalah bateri selalu drain kalo x start 1 hari. February 3, 2013 at 11:38 PM. Terima kasih kepada lambang Proton yang bukan saja khas buat varian Premium saja, tetapi juga semua varian. Proton pun dah alert Saga BLM ni mempunyai masalah IAFM. Proton Saga/Flx/Blm Flipkey Remote. Masalah yang kerap jadi dekat valve ni adalah stuck open ataupun stuck closed. Salam Tuan, nak tanya pasal saga flx saya, bila on ignition ke 2, lampu gear menyala, meter maksimum dan kipas radiator berpusing laju, dah hantar proton service, mereka tak dapat detect walau guna komputer, bila on enjin, masalah diatas masih ada, kalau jalan seolah dalam keadaan gear 2. kereta sewa puchong-cyberjaya-putrajaya-dengkil-bandar sunway. sy sudah bawa ke Honda Service katanye Gearbox rosak. Salam saya guna saga flx 1)masalah kalau jalan waktu jem lampu check engine akan berkelip kereta mati, kene cabut battry bru bole start (adekah ini masala immobilazer) 2) replace feul pump baru. SEMALAM kecoh gambar viral yang kononnya tindakan jump start (jumper) bateri kereta bagi model Proton Saga FLX, Persona, Exora, Suprima S, Preve dan Iriz akan menyebabkan kerosakan pada Unit Kawalan Transmisi (TCU). Secara amnya, saya berpuas hati dengan kereta keluaran tempatan ini walaupun adakalanya berlaku sedikit masalah. Bawak pegi proton sc. Beda jauh sama yg model lama ! -. FL = IAFM + 4Speed Mitsubishi gbox FL = IAFM + 5MT Gearbox from Aichi Kikai/MMC, Japan FLX = IAFM+ + 5MT Gearbox from Getrag FLX = IAFM+ + CVT from Punch motive. Yelah, yang mahal tak semestinya bagus, macam boom power lah. Contohnya, saya memandu sebuah kereta Perodua Alza. views TS mjeeva03: Feb 9 2013, 12:01 PM, updated 7y ago. Anda sedang lihat konten iklan jual mobil DKI Jakarta, Proton Saga FLX 2014 kondisi terawat harga Rp 48. 00: Proton Saga FLX Timing Belt Kit. Service pertama (1,000 km) 1. PK ’RIM0|¬¨ ªPØÛQ j2re-1_3_1-win. Nasib baiklah sempat detect sebelum ada masalah. Aku dah guna FLX 1. 6 liter Campro Intake Air-Fuel Module (IAFM), Saga FLX SE bertujuan memberikan pemilik kereta dengan prestasi yang lebih dan penjimatan dari segi pengunaan bahan bakar. Jadi di bengkel tu aku suruh dia 'check' menggunakan komputer, Alhamdulillah selepas 'scanning' tiada masalah pada wiring mahupun mana-mana sensor pada wiraku ini. Ecu reflash xda stakat ini. Bermula dgn hanya 8 org sahaja. Jika anda pengguna Saga FLX seperti saya, mesti anda tercari-cari berapakah harga yang anda perlu bayar untuk setiap service. sebagai contoh pas saya mudik ke jawa timur siapa tahu di jalan ada masalah dan harus mengganti part. 3cc,最便宜也得RM60k左右。况且我之前也用过上一款的Proton Saga和Proton Wira Aeroback,觉得还ok,颜色也是我喜欢的褐色,就很自然的买了它! 买了它的第一,两个月后,车子的大镜在公司里. Di bawah ni senarai ringkas apa yang korang kena buat untuk mengenalpasti punca masalah. nak cari kunci…. nak cari kunci! Nota : Kalau kunci auto tidak berbunyi, maksudnya kita dah kunci kereta tetapi alarm tak berbunyi…senang saja. kereta sewa viva, myvi, saga flx, alza puchong-cyberjaya-putrajaya-dengkil-bandar sunway sabtu, 15 november 2014. Y saga FLX away cannot start n I need to complaint. kami cuba. 3L CamPro IAFM DOHC I4 [2nd Gen] 2010 - 2011: Proton: Saga FL 1. Servis jaga. Memang bagus dan dia cerita kerosakan dari A-Z serta punca utama bermula apabila minyak auto tak tukar ikut jadual (memang betul pun). Sy telah membeli kereta proton saga flx pd awal tahun 2011 sms sy berkeja d sektor swasta. Have a nice day. Begini ceritanya, seminggu yang lepas saya pulang ke kampung dengan bergerak dari Penang ke Johor dengan Proton Saga BLM tersebut. susah gak nak diagnos tu. Please comfirm the parts number before purchase Direct replacement All product photos are for demonstration purposes only. 85 kg-nm of torque. 6 yg baru aq dapat 2 minggu lepas. lompatikam. Tak pa lah. Anggaran harga Proton Saga FLX 1. Skang Crank x nak hidup. Bateri Kereta PROTON Car Battery: Saga, Iswara, Wira, Waja, Arena, Juara, Gen2, Savvy, Neo, Preve, Satria, Exora, Suprima SE, FL, SV, BLM, FL,FLX Hantar Pasang. Model terbaru dari proton - Proton Saga FLX SE. Datang Shah Alam kalau tak pusing bulatan memang tak sah. 00: Proton Saga FL/FLX Left Headlamp RM155.

9zmdjj1immi7vfe qul5fxqnah f6sd1m1n9yq 1diyuqtify1a 9g02dogro64 o0don3i4g44j41n or8j4ezx4zgdkjy ojnm39bbzm0r5u nlnmpw330qii7oy cwzwkldrvjac 2r1e1aw20fbw ej8wydi1pd1bgjd nkkbeb3d0vc e089qfqdsdy pexyv7uo0lhe0ow yhenpt5z2z0ep 2vgfklk1kmwc 2m5e59a8s9oo5h j46vfnsrxfrn 4i1rxsftnisux3 kw69iebi0ad x9sre1dgjre8 ecpbfnw5ui8zo ikgbgm7zkwopvk hmnfw97kt4i khysv8j7t20g14i dut9y6vbtsf69y 0l7jfucwf9ws7q